SAMMANFATTNING
Det tappas och glöms enorma mängder saker varje dag. De flesta är billiga men tidskrävande att ersätta då folk inte har så stor möjlighet att få dem tillbaka. Detta är ett försök att ändra på det. Upphittat.nu är tänkt som en gratis mobiltjänst där folk tillåts vara snälla mot varandra och ges möjligheten att få tillbaka sina ägodelar. På så vis sparas miljön då man inte behöver skaffa nya saker men den känslomässiga vinsten av att kunna hjälpa ett barn att få tillbaka sin tappade nallebjörn är förmodligen omätbar.

BESKRIVNING
Tjänsten finns endast till mobila enheter och saknar medvetet webbaccess. Den är helt baserad runt smarta telefoners positioneringstjänst och kamerafunktion, vilket gör den unik i floran av liknande tjänster och hemsidor som redan finns. Själva appen är uppdelad i två delar. En ”upphittat” och en ”borttappat” som enkelt beskrivet är tänkta att fungerar så här:

UPPHITTAT  Om man hittar något tar man direkt en närbild på föremålet. Appen sparar bilden samt gps-information i telefonen. Därefter placerar man det upphittade föremålet på en lämplig plats och tar en bild på lite avstånd. Appen sparar även denna bilden med gps-information. Sedan väljer man att skicka upp informationen till en server och appen raderar bilderna från telefonen.
BORTTAPPAT  Om man har förlorat något finns det två sätt att söka efter det. Via en lista med bilder på registrerade föremål eller via en kartvy där upphittade föremål markeras med nålar och små bilder. När man hittat det man söker markerar man det och får upp båda bilderna som togs, där man kan förstora dem så man kan se ordentligt samt en möjlighet att få en vägbeskrivning dit den sista bilden togs.

MÅL
Vår förhoppning är att det ska bli helt naturligt för folk att ta hand om tappade saker. Bara plocka upp det, lägga det på ett elskåp eller en stolpe och registrera det på Upphittat.nu och känna att de gjort en god gärning. Samtidigt som denna tjänst hjälper hjälper många människor att få tillbaka sina förlorade ägodelar och på så sätt spara tid, pengar och lidande, bidrar den till att göra världen lite snällare. Så bli en medmänniska! Ladda ner appen nu och hjälp oss göra världen lite snällare!